Hulda (JVA Hulivilin Happy Hulda) Toller Show 2012 paras narttu, paras jälkeläisluokka ja VSP. Kennel Belle Fox paras kasvattajaluokka.

torstai 10. joulukuuta 2015

Huikeita kehitysharppauksia

Pennut ottavat päivittäin huikeita kehitysharppauksia. Nenät tummuivat pariviikkoisina ja syömisen ja nukkumisen välissä on pidempiä hetkiä valveillaoloa. Silmäkulmissa oli ensin pienet raot, tähtipoika katseli jo 11 päivän ikäisenä sumeasti.

Tällä viikolla heräsimme siihen, että ykköstyttö ja pienempi kaksosista olivat sukeltaneet pentulaatikosta olohuoneen lattialle. Siellä ne mussuttivat äitinsä kainalossa. (Ja arvatenkin apinalaatikosta kuului hillitön harmistunut huuto...). No turvarimat otettiin pois ja pentuhuoneeseen muutto sai vauhtia. Väliaikaisesti perustettiin häkkikanala päivittäistä viriketoimintaa varten. Laatikko on kyllä Nasun kannalta öisin helpoin vaihtoehto.

Facebookin videoiden ja ehkä tämän bloginkin kautta on tullut kyselyitä rodusta ja mahdollisuudesta tavata pentuja, toivottavasti ymmärrätte, että etusijalla ovat pennunottajat. Kiitos myös kannustavista viesteistä "onpa hieno yhdistelmä", ne lämmittävät. Etenkin kun tulevat kasvattajilta, ja tämä yhdistelmä on taas minulla näitä sarjassani; mukavaa harrastamista, ja tulipahan taas tehtyä yksi kalliinpuoleinen ulkomaanmatkakin :).

Olen myös saanut pari moitetta huonosta etukäteismarkkinoinnista, mutta kuten sanottua päätös tuli tehtyä äkkiä! Yritän ottaa opikseni, ja pahoitteluni, jos tuosta syystä nyt sitten joku jäi rannalle.

Vuodenaika ei saisi ratkaista, vaan se että yhdistelmä on itselle sopiva ja mieluinen. Toki uusi perheenjäsen vaatii sitoutumista ja ajankäytössä on aina varauduttava siihen, että pentu oppii olemaan uudessa kodissaan. Myös yksin. Sitähän kasvattajan luona ei ehdi opettelemaan.

Olen oikein tyytyväinen tähän laumaan. Kaikki ovat reippaita, ja selkeästi jo omia yksilöitään. Hellyttävästi ne kilpailevat jo nyt siitä, kuka pääsee ensimmäisenä kiipeämään syliin. Pian on luvassa tyyppien tarkempi esittely.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti