Hulda (JVA Hulivilin Happy Hulda) Toller Show 2012 paras narttu, paras jälkeläisluokka ja VSP. Kennel Belle Fox paras kasvattajaluokka.

sunnuntai 1. tammikuuta 2017

Pentusuunnitelmia - Nekku ja Kössi

Nekku ja Kössi pääsevät tositoimiin lähipäivinä. Tapasimme yhteistreenien merkeissä 17.12., ja sovimme samalla käytännön järjestelyistä. Nekulle odotettiin juoksua helmikuulle, mutta ilmeisesti uros oli niin mieluinen, että se räpsäytti seuraavalla viikolla juoksut käyntiin! Siinä sitten nopeasti silmätarkastusaika, ja tulos oli sama kuin edelliselläkin kerralla eli kaksi pientä ripseä sieltä edelleen löytyvät luomen sisäpinnalta, eli distiaschis. Eli sitten vaan miettimään käytännön järjestelyitä.

Tämä on aina yhtä jännittävää... Tälläkin kertaa päädyin teettämään progeseurannan, sillä helpotetaan niin nartun omistajan kuin uroksenkin omistajan arkea. Progeseurannassa käytymme pääkaupunkiseudun pientä yrittäjävetoista ja hevospainotteista klinikkaa.

Tässä vaiheessa jo suuret kiitokset niin Nekun omistajalle Mikalle siitä, että voin tätä hienoa kasvattiani käyttää jalostukseen. Se oli meillä molemmilla mielessä jo pentulaatikolla, kun ojensin pikkupennun Mikan isolle kämmenelle. Nekku on luonteensa, terveytensä ja ominaisuuksiensa puolesta mielestäni todella hieno jalostusyksilö, joten arvatenkin olen tästä yhdistelmästä hyvin innostunut!

Valmistelen yleensä näitä yhdistelmiä jopa kaksi vuotta, eli käyn läpi mieluisia uroksia ensin sukujen ja sitten yksilöiden tietoja penkomalla. Tälläkin kertaa olin ensimmäisen kerran ottanut yhteyttä Kössin omistajaan Päiviin elokuussa 2015, ja siinä sitten seurailin sivusilmällä ko.uroksen hienon uran etenemistä.

Kössi (Siipiveikon Tahtoo Toimia) on Nekun (Belle Fox Chicago Hope) tavoin syntynyt vuonna 2013. Se on tehnyt ehtiväisen omistajansa kanssa hienoa työtä monissa lajeissa. Kössi on omistajansa sanoin helppo ja rauhallinen koira kotona, joka syttyy päästessään töihin, mutta on silloinkin hyvässä yhteistyössä ja kuuliainen. Nekun päällimmänen luonteenpiirre on itsevarmuus ja ystävällisyys, toki se on aina valmis pikku jekkuihin, jos ne liittyvät ruokaan tai ystävyydenosoituksiin. Se kestää hyvin kuitenkin treeniä ja painetta, ja omaa erinomaisen toimintakyvyn.

Olen tästä parista tehnyt kuvallisen esittelyn, jonka minulta saa pyytämällä. Jos haet tolleria harrastavaan kotiin, niin kerro itsestäsi ja taustoistasi ja laita viesti hulda.taskinen(@)gmail.com.

Oikein mahtavaa tätä vuotta kaikille Belle Fox-kennelin kuulumisien seuraajille! Parhaiten pysyt ajantasalla seuraamalla Belle Fox fb-sivua.

Kasvattieni omistajia kiitän siitä, että olette pitäneet hyvää huolta Belle Fox-koirista. Tulospuolella meillä oli todella huikean hieno vuosi 2016 - saimme juhlia muotovalioita (Retu, Nasu), useampaa taipparitulosta (!) (Martta 11kk , Nasu, Retu, Leon 10 kk), huikean hienoja mejä-saavutuksia (Nasu SM-kisoissa, Max ja pienet Dean, Zara, Pirre tuloksia keräämässä), Maxin hienoja rally-toko-ratoja ja monen näyttelymenestystä ym! Vuodelle 2017 toivon lisää onnellisia hetkiä Belle-Fox-koirien kanssa! Ja jos rehellisiä ollaan, niin aivan varmasti odottelen myös joitakin uusia valioitakin.... Katsotaan nyt mihin ehditään!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti